Hádzaná: V slovenskej premiére pohárovej Európy 2006/07 Prešov proti Dudelange

01.09.2006 Celý región

Prešov 1. septembra (TASR) – Hádzanári slovenského vicemajstra Tatrana Prešov absolvujú v sobotu slovenskú premiéru v novej sezóne pohárovej Európy a o...
Prešov 1. septembra (TASR) – Hádzanári slovenského vicemajstra Tatrana Prešov absolvujú v sobotu slovenskú premiéru v novej sezóne pohárovej Európy a o 18.00 nastúpia na úvodný zápas prvého kola Pohára EHF proti luxemburskému HB Dudelange.

Odveta je na programe o týždeň neskôr na palubovke súpera z Beneluxu. Sezóna 2006/07 bude v európskych klubových súťažiach pre slovenskú hádzanú rekordná, lebo postupne sa predstaví až šesť zástupcov spod Tatier.
Šarišania boli v posledných dvoch ročníkoch najúspešnejším slovenským klubom - v predminulom ročníku dosiahli pod vedením Petra Hatalčíka a Jurija Žuravľova historický postup zo skupinovej fázy do osemfinále Ligy majstrov a vlani z najprestížnejšej klubovej súťaže starého kontinentu postúpili pod taktovkou Františka Šulca z 3. miesta v skupine do osemfinále PVP a po vyradení bosnianskej Slogy Doboj ich zastavil v boji o najlepšiu štvorku ruský favorit - Medvedi z Čechova.
Pred prvou konfrontáciou s luxembuskou hádzanou v histórii prešovského klubu sa realizačný tím spoliehal na informácie od bývalého brankára Tatrana Jána Ostrihoňa, ktorý odišiel chytať do Luxemburska začiatkom 90-tych rokov a žije v tam doteraz. \"Snažili sme sa s ním skontaktovať, no pravdou je, že ešte dva dni pred zápasom sme od neho nedostali žiadne správy, \" uviedol tréner Tatrana Roman Lamač. Svojich zverencov ale napriek tomu považuje za jasných favoritov. Zároveň priznal, že mužstvo trápia niektoré menšie zranenia. \"Pekár mal problémy s členkom, Kozlov natiahnuté väzy v ramene. Pokotylo si išiel na Ukrajinu vybaviť nový pas, verím, že sa nič nepredvídané nestane a stihne sa včas vrátiť. Rovnako dúfam, že napriek zdravotným problémom budú chcieť všetci hráči nastúpiť. \"
Na generálke pred vstupom do Pohára EHF, ktorou bol turnaj v poľských Kielcach počas minulého víkendu, sa zo zdravotných dôvodov nezúčastnil ani Maroš Čorej. Skúsený pivot ale tvrdí: \"Som stopercentne fit a pripravený hrať. Nič iné než víťazstvo si nepripúšťame. No nemalo by byť len také kostrbaté, treba vyhrať čo najväčším rozdielom a vytvoriť si pred odvetou pohodu v kabíne, \" dodal na záver po veteránskom gólmanovi Dušanovi Bakšovi druhý najskúsenejší Prešovčan.
Východniari majú pred prvým ostrým súťažným vystúpením nového ročníka aj motiváciu v podobe stotisícovej prémie za postup do ďalších bojov. Podľa hráčskeho štatútu za body získané v dvoch stretnutiach vedenie klubu odmeny vyplácať nebude, na tie si budú musieť počkať Prešovčania až do druhého kola.
Ďalším slovenským účinkujúcim v pohárovej Európe bude už nasledujúci víkend 1. MHK Košice, ktorý sa s moldavským PGU Tiraspol dohodol na odohratí oboch duelov 1. kola PVP vo Všešportovom areáli. Do akcie sa do konca roka dostanú ešte majstri z MŠK Považská Bystrica v skupinovej fáze LM, šampiónky z Iuventy Michalovce v 1. predkole LM a ich najväčšie rivalky zo Slovana Duslo Šaľa v 2. kole PVP. Hráčky ŠKP Banská Bystrica si na premiéru v Challenge Cupe musia počkať až do januára 2007.
 

Vyberte región